برای تعمیر و نگهداری سیستم اعلام و اطفای حریق از کجا شروع کنیم؟

 مانند هر سیستم دیگر ،تجهیزات الکترونیکی و مکانیکی  می توانند با گذشت زمان دچار مشکل شوند و عملکرد سیستم را به خطر بیاندازند. گرد و غبار ، خاک و سایر آلاینده ها می توانند در آشکارسازهای دود مشکل ایجاد کنند. مواردی از قبیل خرابکاری ، بازسازی و روشهای نادرست نگهداری نیز می تواند به تجهیزات حفاظت از حریق آسیب برساند. اما با آزمایش ، بازرسی و تعمیرات و نگهداری سیستم های آتش نشانی مناسب می توانید سیستم اعلام و اطفای حریق خود را در بهترین حالت نگه دارید. علاوه بر حصول اطمینان از حفاظت ، نگه داشتن سیستم شما در شرایط مناسب با جلوگیری از تعمیرات اضطراری بدون کنترل و هشدارهای کاذب ، هزینه ها را کاهش می دهد.

تعمیر و نگهداری سیستم اعلام و اطفای حریق
تعمیر و نگهداری سیستم اعلام و اطفای حریق

نکاتی درباره  تعمیر و نگهداری سیستم اعلام و اطفای حریق

دانستن زمان و تاریخ نگهداری سیستم به شما کمک می کند تا مراحلی را که برای حفظ آمادگی عملیات سیستم اعلم و اطفای خود برداشته اید ، تعیین کنید. سیستم های زیر پنج سال کمتر نیاز به  بروز رسانی دارند. در سیستم های جدید ، معمولاً مشکلات ناشی از نصب حاشیه مانند زمین نادرست یا عوامل محیطی مانند گذر ولتاژ بسیار زیان بار است. تعمیرات و نگهداری سیستم های آتش نشانی و تست دوره ای سیستم توسط متخصصان واجد شرایط می تواند بسیاری از این مشکلات را حل کند.

خرابی سیستم های بین پنج تا ده سال ممکن است ناشی از عوامل محیطی باشد.  اما سیستم خود را بطور طبیعی سالم نشان دهند. نوسانات ولتاژ ، دما و رطوبت ممکن است باعث خرابی سیستم یا مشکلات زنگ مزاحمت شود.

سیستم های بین ده تا پانزده سال هنوز می توانند پاسخ مناسب ایمنی زندگی را ارائه دهند. با این حال ، سیستم های این دسته حتی با انجام مراحل مناسب نگهداری نیاز به توجه جدی دارند. اگر سیستم دارای سابقه نگهداری ضعیف یا اصلاً هیچکدام نباشد، به احتمال زیاد خرابی اجزا و نظارت نادرست بر روی اجزای سیستم رخ خواهد داد.

سیستم هایی که نزدیک به 20 سال سن دارند ممکن است فراتر از امید به زندگی تکنولوژیکی آنها باشد. ممکن است این سیستم در صورت حفظ صحیح عملکرد خود را با رضایت بخش ادامه دهد ،

مواردی که باید کنترل شوند :

اما برای اطمینان از پاسخ مناسب سیستم در مواقع اضطراری ، شما نیاز تعمیر و نگهداری سیستم اعلام و اطفای حریق توسط متخصصان آموزش دیده دارید.مراحل فعالیت های نگهداری سیستم های اعلام حریق را می توان در پنج مرحله خلاصه کرد.

  • سنسورهای زنگ هشدار ، مانند آشکارسازهای شعله و دود ، را بر حسب مشخصات سازنده آزمایش و کالیبره کنید. این امر مستلزم آگاهی از سنسورهای مختلف و الزامات آزمایش آنها ، حالت های خرابی و الزامات نصب مجدد است.
  • ورودی ها را شبیه سازی کرده و خبره ها را آزمایش کنید. این امر به دانش خاصی در مورد سیستم مورد آزمایش نیاز دارد.
  • حساسیت را تنظیم کنید. این امر مستلزم درک سیستم خاص ، کاربرد خاص و نظریه شناسایی آتش است.
  • برای تست ورودی سیستم خود با آتش نشانی هماهنگی کنید.
  • باتری را برای خوردگی و تاریخ انقضا بررسی کرده و در صورت لزوم اقدام مناسب را انجام دهید

این مراحل به اندازه کافی ساده به نظر می رسد ، مشروط بر اینکه تخصص داشته باشید. با این حال ، اگر توجه کامل به جزئیات نداشته باشید ، این دانش بی فایده است. تجربه نشان می دهد که تکنسین های تعمیر و نگهداری سیستم های آتش نشان، تحت فشار برای نگه داشتن تجهیزات تولید اغلب از جزئیات مهم غافل می شوند زیرا “هیچ چیز خراب نیست”.

استانداردها و دستورالعمل ها اکثر تولیدکنندگان سیستم حداقل یک تست در ماه و بازرسی کامل سالانه را بعد از نصب و پذیرش اولیه توصیه می کنند. آژانس ها ، سازمان ها و مقامات محلی مختلف ، فواصل آزمایش را توصیه می كنند و در بعضی موارد. انجمن ملی حفاظت از آتش (NFPA) کد ملی زنگ خطر آتش نشانی ، NFPA 72 را ارائه می دهد. این استاندارد به کاربرد ، نصب ، عملکرد و نگهداری سیستم های سیگنالینگ محافظ و اجزای آنها می پردازد. فصل هفتم به بازرسی ، آزمایش و نگهداری اختصاص دارد. جدول درج شده در سند چند صفحه دارد و شامل ژنراتورها ، باتری ها ، تجهیزات رابط و جنبه های دیگر سیستم های اعلام حریق و زنگ هشدار است.

سازمان آتش نشانی که دارای صلاحیت است و شرکتهای بیمه نیز استانداردهای لازم را برای عملکرد صحیح سیستمهای ایمنی زندگی را تأثیر ، توصیه و تنظیم می کنند.

تقریباً در همه موارد ، استانداردها حداقل شرایط را بیان می کنند. مشکل بالقوه این است که همه سیستم های اعلام و اطفای حریق مشمول شرایط محیطی و محیط یکسان نیستند. بنابراین ، رعایت حداقل استانداردهای کلیه کدها و استانداردهای قابل استفاده ممکن است محافظت بهینه برای یک تسهیلات ایجاد نکند. به همین دلیل ، سازمان های خدمات سازندگان ممکن است بازرسی و نگهداری را توصیه کنند که از استانداردها و دستورالعمل های منتشر شده فراتر رود.

تعمیر و نگهداری سیستم. علاوه بر سن سیستم ، باید منابع بودجه و منابع انسانی را نیز در نظر بگیرید. آیا کارمندان شما وقت و تخصص لازم برای حفظ صحیح این سیستم حساس زندگی را دارند؟ آیا سازمان خدمات سازنده یا پیمانکاری متخصص در زمینه دزدگیرهای آتش نشانی می تواند مقرون به صرفه تر باشد؟ دقیق ترین استانداردها و دستورالعمل ها بی معنی هستند ، مگر اینکه افراد موفق شوند .

شرکت پارسیان اطفاء ایرانیان :
مشاوره، طراحی و اجرای سیستم اطفاء و اعلام حریق با رعایت استانداردهای ایمنی و آتشنشانی
جهت دریافت اطلاعات بیشتر ، سفارش و خرید ،با شماره های زیر تماس بگیرید :
تلفن : 65474901(021)
همراه : 09102990800

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما
whatsapp
telegram
phone