راهنمای جامع استاندارد اتاق سرور

استاندارد اتاق سرور | اتاق سرور یا مرکز داده اصلی ترین بخش یک شبکه ساخت یافته در سازمانها می باشد .نیاز به مدیریت متمرکز منابع، کاهش هزینه های نگهداری، مقابله موثر با تهدیدات امنیتی و حصول اطمینان از عملکرد صحیح و بلادرنگ تجهیزات بصورت 42 ساعته، طراحی یک دیتاسنتر مناسب با ویژگیهای مورد نیاز را اجتناب ناپذیر نموده است . یک دیتاسنتر استاندارد از بخشهایی تشکیل میشود که اتاق سرور از مهمترین آنهاست . در ادامه به مهمترین موارد استاندارد اتاق سرور می پردازیم .

راهنمای استاندارد اتاق سرور

سقف کاذب اتاق سرور

با توجه به لزوم لوله کشي جهت سیستم هاي اعلام و اطفاء حریق و لوله هاي گالوانیزه جهت عبور کابل هاي سیستم روشنایي، دوربین هاي مدار بسته و نصب روشنایي ، لازم است که مرکز داده یا اتاق سرور مورد نظر داراي سقف کاذب باشد.به این منظور مي بایست در ارتفاعي مناسب پایین تر از سقف اصلي،سقف کاذب اجرا گردد.
به این ترتیب که با توجه به ابعاد نهایي اتاق، قاب کناره دیوار توسط
صفحات گچي کناف ) همجنس با کناف دیوارها ( دور تا دور اتاق اجرا گردد بطوریکه فضاي باقي مانده به صورت شبکه کامل 06 جهت اجراي تایل هاي سقف کاذب باقي بماند.

مشخصات سقف کاذب عبارتند از : *۰۶

  • تایل های سقف کاذب باید عایق صدا باشند
  • تایل های سقف کاذب باید مقاومت در برابر حریق و رطوبت باشند .
  • استفاده از رنگ روشن در سقف کاذب ضروري است.
  • استفاده از نگهدارنده ها براي تایل سقف کاذب ضروري است.
  • امکان جابجایي آسان تایل های سقف کاذب ضروري است.

در این ساختار می توان از انواع صفحات موجود مانند صفحات سوراخ دار )آکوستیک( و ضد حریق از جنس مینرال ) MINERAL ) مواد معدنی استفاده کرد . سازه های سپری شکل با فاصله محور تا محور 0۶۶ mm جزء اصلی این ساختار را تشکیل می دهد که به وسیله آویز قابل تنظیم به سقف اصلی متصل می گردد.

سقف های مشبک سقف هایی با قابلیت اجرایی سریع و آسان می باشد که دارای ویژگی هایی مانند:

. سرعت اجرایی بالا
. دسترسی آسان به فضای تأسیساتی پشت سقف کاذب
. تعمیر و نگهداری آسان
. حذف رنگ آمیزی در صورت استفاده از صفحات پوشش دار، می باشد.
.
سیستم کنترل تردد و ورود

راهنمای جامع استاندارد اتاق سرور
راهنمای جامع استاندارد اتاق سرور

کنترل تردد ( access control ) چیست و چرا به آن نیاز داریم؟

از آغاز پیدایش بشر، ما نیاز به محدود کردن دسترسی به خانه ها، مکان های تجاری، یا هرجایی که کاملا عمومی نیست و ورود به آن برای عموم آزاد نیست، شناختیم. ما می توانیم فکر کنیم که اولین سیستم کنترل تردد سنگی یا مانعی بود که در ورودی اقامتگاه انسان قرار داده شد مانند دیوار و درب ها. درها، دیوارها و دروازه ها و موانع دیگر برای جلوگیری از ورود آزاد در طی زمان بکار گرفته شدند. در جهان امروز ما از کنترل تردد به عنوان وسیله ای که به طور فعال ورود را تایید یا رد می کند، صحبت می کنیم؛ معمولا برای ساختارهای تجاری، صنعتی، دولتی و به خصوص مراکز مالی. سیستم های امروزی بسیار بیشتر از محدودیت دسترسی برای یک فضا عمل می کنند، ولی هنوز این کارکرد اصلی شان شناخته می شود. واژه شناسی مشابهی که ما در بحثمان از سیستم الکترونیکی کنترل تردد فیزیکی بکار می گیریم بیشتر در دنیای فناوری اطلاعات برای شرح سیستم هایی که برای محدودیت ویا کنترل تردد برای شبکه های کامپیوتری و نرم افزارها، بکار می رود. شاید مقداری گیج کننده باشد، در این مقاله ما به طور کامل از سیستم کنترل ترددی که کنترل تردد در فضاهای فیزیکی را انجام می دهد، صحبت می کنیم.

چرا ما به کنترل تردد و سیستم های کنترل تردد نیاز داریم؟

دلایل اجتماعی برای اینکه چرا ما کنترل تردد را به عنوان یک نیاز درمی یابیم، موضوعاتی هستند که در مقالات دیگر بوسیله اشخاصی که خیلی بیش از من به روانشناسی احاطه دارند بررسی شده است. نیاز برای بعضی از انواع کنترل تردد در هر ساختمانی به طور کلی پذیرفته شده است. دقت کنید که چنانچه ساختمانهایی با درهای قفل شده کمی در جامعه شهری وجود داشته باشد، مسئله ضرورت کنترل تردد نیاز به توجیه ندارد.
دلایل مشهود برای کنترل کردن تردد جلوگیری از دسترسی بدون اجازه افرادی که امکان –
دزدیدن با آسیب رساندن به دارایی و یا صدمه رساندن به افراد را دارند دقیقاً آغازگر یک منطق عقلایی برای توجیه هزینه یک سیستم – کنترل تردد می باشد. بهبود بازدهی کارکنان و محدودیت ایجاد مسئولیت برای آنها دلایل مهم دیگری هستند که به طور معمول ضرورت گسترش این سیستم ها را توجیه می کنند.

نتیجه گیری

سیستم های کنترل تردد، از هر نوعی، همیشه در جامعه ما بکار گرفته شده اند. سیستم های امروزی معمولا شامل قفل های الکترونیکی، صفحه کلیدها، کارت خوان ها، یا تجهیزات بیومتریک است. اگرچه این سیستم ها کارایی خیلی بیشتری از اجازه ورود ندادن به افراد اشتباه دارند، اما هنوز این به عنوان اصلی ترین کارکردشان شناخته شده است. محافظت از افراد و دارایی دلیل اصلی گسترش سیستم کنترل تردد می باشد، اما افزایش بازدهی و محدودیت در معرض مسئولیت گذاشتن به صاحبان کسب و کار برای ارائه بازهی در سرمایه گذاری موردنیاز، کمک می كند .

UPS  یا منبع تغذیهٔ بدون وقفه

یو پی اس یا منبع تغذیهٔ بدون وقفه ( به انگلیسی: Uninterruptible power supply یا UPS ) وسیله ای است که در کنار یک رایانه یا مصرف کنندهٔ برقی دیگر نصب می شود و هنگام قطع یا تغییرات شدید ولتاژ ورودی، امکان ادامهٔ کار در حالت نرمال را برای مصرف کننده فراهم می کند. UPS های کوچک معمولاً درون خود، یک باتری دارند که هنگام وجود برق در حالت عادی آن را شارژ می کنند. هنگام قطع برق یا افت ولتاژ زمانی که ولتاژ از یک مقدار کمتر شود UPS به طور اتوماتیک منبع تغذیه رایانه را از برق شهر به باتری موجود درون خود تغییر می دهد این کار در مدت زمانی حدود یک یا 4 میلی ثانیه انجام می پذیرد و در نتیجه رایانه متوجه قطع جریان الکتریکی نشده و به کار خود ادامه می دهد.

UPS هاي آماده به کار یا آفلاین

یوپی اس های آفلاین یا آماده به کار، با زمان حفاظت 4۶ دقیقه که گسترش ظرفیت آن معمولاً امکان پذیر نیست. این نوع یوپی اس ها در حالت عادی از برق شهر استفاده می کنند اما به محض قطع برق، یوپی اس وارد مدار شده و برق باطری را به برق مورد نیاز مصرف کننده ها تبدیل می کند.
یو پی اس های آماده به کار، تنها ویژگی های پایه ای را ارائه می دهد؛ مثل حفاظت کردن از مصرف کننده در برابر ولتاژهای بسیار زیاد ناخواستهٔ ورودی و شارژ باتری ها. یوپی اس های آماده به کار با تغییر جهت عبور جریان در خطِ مسیر باتری، جریان دی سی را از سیستم بار به » خارج از خط « حالت عادی شارژ به حالت تهیه ولتاژ ای سی مورد نیاز تغییر وضعییت می دهند. در یوپی اس آماده به کار طور مستقیم توسط برق ورودی پشتیبانی می شود و مدارات قدرت تنها با استناد به ابزار قدرت تغذیه می شوند. بیشترین یوپی اس های زیر 1 کیلوولت آمپر از انواع خط های تعاملی و یا آماده به کار هستند که معمولا ارزان قیمت ترند. این نوع از یوپی اس ها تنها به هنگام قطع برق و به عنوان منابع جایگزین فعال می شوند به همین علت به آن ها یوپی اس با عملکرد کشیک انفعالی نیز می گویند.

UPS هاي در تعامل با خط

یو پی اس های لاین اینتراکتیو در شرایط عادی می توانند ولتاژ خروجی را به وسیلهٔ یک ترانسفورماتور تثبیت کنند. در حالت قطع برق شهر یوپی اس برق مورد نیاز مصرف کننده را از راه باتری ها تأمین خواهد کرد . با تبدیل دوطرفه یا برخط در شرایط طبیعی، تامین خروجی در این نوع یوپی اس ها پس از تصحیح ورودی )پاک سازی ورودی از انواع نویز و احیاناً تصحیح سطح ولتاژ ورودی( انجام می پذیرد. تنها در مواقعی چون بروز نقص فنی، سرریز بار یا افزایش بیش از حد دمای یوپی اس به حالت بای پس خواهد رفت.
این نوع یوپی اس ها کیفیت و حساسیت بسیار بالایی دارند و برای دستگاه های بسیار حساس آزمایشگاهی، نظامی و… به کار می روند. بازده این یوپی اس ها نسبت به سایر انواع یو پی اس بصورت قابل ملاحظه ای کمتر و مصرف داخلی انها بسته به انواع ان بین پنج تا ده برابر سایر مدلهاست. این مدل یو پی اس ها علاوه بر مصرف برق قابل توجه، بدلیل تولید حرارت داخلی چند برابری که باعث کاهش عمر خازنهای الکترولیت و نیز فن های دستگاه بدلیل کارکرد عمدتا مداوم انها می شود، معمولا نسبت به مدل های دیگر از عمر کوتاه تری برخوردارند.

استاندارد اتاق سرور : دیوار کاذب اتاق سرور

دیوارهای جداکننده دیوارهایی غیر باربر است که شامل یکسری قاب های فلزی می باشد که صفحات گچی به وسیله پیچ مخصوص بر روی آن نصب می شود. سطح این صفحات به وسیله بتونه و نوار مربوطه درزگیری شده، به طوری که در انتها یک سطح یکپارچه و بدون درز خواهیم داشت که قابلیت رنگ آمیزی و یا هر نوع پوشش نهایی دیگر را خواهد داشت. دیوارهای کناف در واقع یک راه حل ساده و کامل برای جدا کننده ها در فضاهای اداری، تجاری و مسکونی و … می باشد.

این ساختار دارای ویژگی هایی به شرح زیر می باشد:

  • سرعت اجرایی بالا همراه با دور ریز کم مصالح و درنتیجه صرفه جویی در نیروی کار و مصالح مصرفی.
  • قابلیت اجرا بر روی کف تمام شده که تغییرات آتی معماری بنا را بسیار آسان می کند.
  • کاهش جرم ساختمان که نتیجه استفاده از جداکننده هایی با وزن kg35-25 می باشد و مقاومت در برابر خطرات ناشی از زمین لرزه.
  • افزایش سطح مفید در زیر بنای ساختمان ها
  • اجرای جداکننده هایی مطابق با معیارهای فنی مورد نظر طراحان و تحت کنترل در آوردن کمیت هایی نظیر عبور حرارت، صوت و کد حریق .

دیوار های جدا کننده کاذب دیوار های غیر باربری هستند که برای تقسیم فضاهای داخلی ساختمان استفاده میشوند . ساختار دیوار کاذب شامل قابهای فولادی سبک پیش ساخته با مقاطع C و U بوده که پانلهای PVC یا MDF به روی آن نصب می شوند. فضای خالی داخل دیوار ، امکان استفاده از انواع عایق حرارتی و صوتی را فراهم نموده و همچنین عبور و دسترسی به تاسیسات الکتریکی و مکانیکی را به راحتی برای دیوارکاذب کاذب میسر می سازد.

مزایای استفاده از دیوارکاذب در اتاق سرور  :

. سبک وایمن در برابر زلزله
. عایق حرارت ، صوت و رطوبت
.
کاهش هزینه های سازه و فونداسیون با توجه به کاهش بار مرده ساختمان
.
انعطاف پذیری در شکل گیری اجسام قوس دار در معماری
.
نصب سریع و آسان
.
امکان ترمیم و تعویض
. بهره برداری سریع از فضا بعد از اتمام سفت کاری بنا

دوربین مداربسته

دوربین مدار بسته از دیر باز مورد استفاده بشر قرار می گرفت، با پیشرفت تکنولوژی و بهره وری های بیشتر از این پیشرفت بشر متوجه شد برای رفع برخی از نیازهای خود باید از چشم سومی به نام دوربین های مداربسته استفاده کند. در ابتدا بشر از این گونه سیستم ها برای رفع نیازهای امنیتی و حفاظتی استفاده می کرد. با پیشرفت هر چه بیشتر این گونه سیستم ها و استفاده از آن ها جهت تحقق اهداف کنترلی و رسوخ این مسئله در واحدهای صنعتی، استفاده از دوربین مدار بسته جهت تحقق اهداف مدیریتی مرسوم شد.
در واقع مدیران با نصب این دوربین مدار بسته در محل های مختلف کارخانه ها و واحدهای اداری به کنترل پرسنل و نیروها می پرداختند و حضور خود را در مناطق دلخواه ازمحیط کار ]بدون حضور فیزیکی[ به اثبات می رساندند.
امروزه نیز استفاده از دوربین های مداربسته جهت تحقق اهداف مدیریتی (با اندکی تغییر و توسعه ) بر همان منوال است. نظرسنجی ها و تحقیقات شرکت فخر ایمن شرق از واحدهای صنعتی و پروژه های اجرایی که دوربین مدار بسته را چاشنی مدیریت خود کرده اند، نشان دهنده افزایش قابل توجه راندمان تولید، بهینه سازی محصول و کاهش کم کاری است و طبیعتا رضایت بسیار بالای مدیران را از این سیستم ها به همان داشته است. البته لازم به توضیح است تحقق این اهداف منوط به طراحی صحیح و استفاده صحیح از تجهیزات مناسب است.

شرکت پارسیان اطفاء ایرانیان : مشاوره، طراحی و اجرای استاندارد اتاق سرور، تامین و اجرای سیستم های ایمنی و آتش نشانی
جهت دریافت اطلاعات بیشتر ، سفارش و خرید ،با شماره های زیر تماس بگیرید :
تلفن : 65474901(021)
همراه : 09102990800

استاندارد اتاق سرور : درب ایمنی ضد حریق اتاق سرور

درب ایمنی ضد حریق روکش استنلس استیل یا با روکش کربن امروزه نقش مهمی در دیتا سنتر و اتاق سرور موتور خانه و سازمان ها را بازی میکنند. پایش شرایط محیطی در اتاق سرور و دیتا سنتر برای از کار نیفتادن موتور خانه سازمان ضروری می باشد.
خارج شدن درجه دما و رطوبت از محدوده استاندارد از اصلی ترین دلایل بروز مشکل از کار افتادن تجهیزات IT می باشد، لذا به کار گیری ابزار های حرفه ای مانیتورینگ (ایش) محیطی از الزامات اصلی در مدیریت فناوری اطلاعات می باشد.

اطلاعات فنی درب ایمنی ضد حریق:

. این درب بر اساس استاندارد B.S ساخته و آزمایش شده است.
. نمای روی کار درب مناسب محیط های اداری و صنعتی .
. عایق بندی لایه میانی به وسیله مواد خاص.
. دارای پوشش تاخیر انداز آتش
Fire Retardant Coatings
. با نرخ آتش های hr , 1/2 hr ,1 hr, 1/2 hr 2 جهت بالا بردن ضریب مقاومت در برابر حرارت

درب ایمنی دیتاسنتر مخصوص اتاق سرور با روکش MDF گرماتورمی

درب ایمنی دیتاسنتر مخصوص اتاق سرور:

بدنه دولایه ورق MDF 8mm دو طرف درب 2 لایه ورق MDF 8mm گرماتورمی Œڑ“‡•ژŒڑ“ˆ–ڈˆ—ڈژرویه درب با لمینیت PVC هسته تلفیقی شامل سازه فولادی به همراه ورق فولادی 1 mm فرم داده شده

. پوشش داخلی پشم سنگ از نوع سخت RS شامل قفل مولتی سیستم 11 زبانه Kale ترک و قفل تردد
. قفل الکتریکی CISA داخل چارچوب قابل تجهیز به انواع سیستم تردد
.
درب بند اتوماتیک از نوع ضد حریق
.
امکان جاسازی شیشه دید مخصوص دوجداره سیکوریت
.
لاستیک دودبند و درز بند ضد حریق سیلیکونی با مقاومت 053 درجه گرمایی

درب ایمنی ضد حریق چوبی با روکش MDF گرماتورمی

امروزه دیتا سنتر و اتاق سرور نقش موتور خانه شرکت ها و سازمانها و مراکز اداری را بازی میکنند. پایش شرایط محیطی در اتاق سرور و دیتاسنتر برای از کار نیفتادن موتور خانه سازمان ضروری می باشد. خارج شدن درجه دما و رطوبت از محدوده استاندارد از اصلی ترین دلایل بروز مشکل از کار افتادن تجهیزات IT می باشد، لذا به کارگیری ابزار های حرفه ای مانیتورینگ )پایش( محیطی از الزامات اصلی در مدیریت فناوری اطلاعات می باشد.

اطلاعات فنی:

. این درب بر اساس استاندارد B.S ساخته و آزمایش شده است و مخصوص اتاق اسناد می باشد.
. نمای روی کار مناسب برای محیط های اداری و تجاری و صنعتی
. عایق بندی لایه میانی به وسیله شیلد ها و مواد خاص
. دارای پوشش تاخیر انداز آتش
. دارای پوشش تاخیر انداز آتش
.  Fire Retardant Coatings
.
با نرخ آتش های hr , 1/2 hr ,1 hr, 1/2 hr 2 جهت بالا بردن ضریب مقاومت در برابر حرارت

درب ایمنی دیتاسنتر شامل :

استفاده از پروفیل و ورق های فولادی در ساختار داخل درب روکش زیبا و متنوع از جنس MDF که توسط دستگاه های مدرن CUT و CNC BARBARAN و غیره و لمینیت PVC ضد خش در طرح ها و رنگ های مختلف تولید می شود.
. روکش درب MDF و دارای شیت های مخصوص حریق که مقاومت حرارتی را تا 1233 درجه را دارا می باشد.
. قفل مخصوص 15 زبانه کاله یا دو کلیدی مشابه گاو صندوق به همراه شب بند ایمنی
. قابلیت تجهیز به انواع قفل های الکترونیکی و سیستم های Access control )کارت رمز اثر انگشت
. بی نیاز از نرده و حفاظ، رنگ، یراق آلات و چهارچوب

علائم و نشانه های هشدار دهنده اتاق سرور

علایم ایمنی هشدار دهنده خطر ، سطحی است استاندارد متشکل از کلمات، عبارات و تصاویری برای هشدار و اعلام خطر به کارگران یا سایر افرادی که به نحوی در معرض خطرات بالقوه و بالفعل محیط کار می باشند که این علایم ایمنی و ترافیکی بصورت دائمی و گاهی بصورت موقت در قسمتهای مختلف کارگاه و در حین پروسه های کاری نصب می شوند .

سیستم اطفاء حریق اتاق سرور

گاز FM200 قابلیت /_H_:______اطفا در کلاس های حریق A,B,C,D,E را دارا می باشد و به طور گسترده در اطفا کلاس E که مربوط به تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی می باشد و نحوه عملکرد آن به صورت سیلابی در محیط تحت حفاظت می باشد و با پرکردن محیط تحت حفاظت و رقیق کردن اکسیژن محیط و نیز شکستن زنجیره حریق عمل اطفا را صورت می دهد، از آنجایی که گاز FM200 یک گاز گران قیمت می باشد لذا در مواردی که حجم کمی تحت پوشش باشد مقرون به استفاده می باشد.
اجرای سیستم FM200 برای اتاق های سرور، اتاق کامپیوتر، دیتا سنتر و … نیاز به اجرای لوله کشی برای سایت مورد نظر می باشد،  که از جمله ملزومات دیگر اجرای این سیستم مهار کردن سیلندرها توسط براکت می باشد که به دلیل مسایل فنی و ویژگی گاز FM200 ،کپسول های مورد استفاده باید در نزدیکی محل حریق و عمدتا در داخل اتاق سرور، اتاق کامپیوتر… قرار داده می شود . همچنین از سایر تجهیزات مورد استفاده در این سیستم اطفا می توان به شیر برقی فعال ساز یا سیلندر فرمان دهنده جهت فعال شدن سیستم اطفا، شیلنگ های فشار قوی تخلیه و نازل های مخصوص برای تخلیه در محیط تحت حفاظت اشاره کرد.
سیستم اطفا FM200 طراحی شده برای فعال شدن و وارد شدن به مرحله اطفا نیازمند فعال سازی سیستم توسط سیستم کشف و اعلام حریق دارد که این سیستم یک سیستم کنترل پنلی با تجهیزات مربوط به کشف حریق که به صورت کاشف دود، کاشف حرارت،کاشف دود و حرارت و شستی های دستی اعلام حریق، اطفا حریق تخلیه کپسول ها( و عدم اطفا حریق)عدم تخلیه کپسول ها(می باشد.

دیوار کاذب پوششی

در این ساختار بنا به نوع عملکرد می توان از انواع از انواع صفحات روکش دار گچی استفاده کرد. این صفحات بر روی پروفیل های سبکی با مقطع C و L نصب می شود. در این ساختار می توان راه حلی برای غالب شدن بر مشکلات موجود در دیوار اصلی محسوب شده و قرارگیری عایق های صوتی و حرارتی و عبور شریان های تأسیساتی را امکان پذیر می سازد.

این ساختار بر روی دیوارهایی با شرایط متفاوت قابل اجرا است و در حالت عادی نیازی به آماده سازی سطح زیرین نمی باشد ولی در ساختمان هایی با معیارهای فنی بالا جهت افزایش کیفیت اجرا بهتر است سطح دیوار اصلی از اثرات عوامل مضر نظیر کپک، چربی و روغن پاک شود. درز این صفحات پس از نصب با بتونه و نوار درزگیر کناف درزگیری شده و در صورت نیاز به سطح تمام شده بسیار صاف بهتر است 4 تا 5 میلیمتر پوشش های مخصوص کناف بر روی این صفحات اجرا شود.

محدودیت ها:

درشرایط محیطی زیر استفاده از صفحات روکش دار گچی توصیه نمی گردد:

  • دمای بیش از 5۶ درجه سانتی گراد که باعث تغییر حات و نقصان در عملکرد صفحات می شود.

55 % برای صفحات نوع ،% • رطوبت مداوم بیش از 0۶ MR

کف کاذب اتاق سرور

کف کاذب نام کالایی است که به قرینه سقف کاذب نام گذاری شده و به کفی اطلاق می گردد که کف اصلی سازه ساختمانی نیست و جهت افزایش ارتفاع محل تردد به کمک پایه هایی بر کف اصلی طبقات نصب شده است. ترجمه صحیح نام این کالا “تغییر ارتفاع داده” ( Raised Floor ) می باشد که دلیل به کارگیری آن عموماً جهت پوشش حجم زیادی از کابل ها و تأسیسات است که در بعضی از اماکن به کار می رود؛ از آن جمله می توان از اتاق های کنترل و فرمان، مراکز کامپیوترهای سرور، پست های برق ومخابرات، برج های کنترل، اتاق های قرنطینه، گلخانه های مکانیزه و… نام برد. ولی اخیراً بکارگیری انواع خاص از کف های کاذب به منظور گرمایش از کف و انتقال آب های سطحی و کاهش رطوبت وهمچنین به منظور سبک سازی ساختمان ها نیز رونق یافته است.

انواع کف های کاذب عبارتند از:

۱ . کفهای مخصوص پوشاندن تأسیسات

  • قابلیت تحمل یک ساعت در شرایط آتش سوزی بدون ریزش و ایجاد دود و گازهای سمی و خفه کننده.
  • قابلیت مقاومت به بارهای دینامیک متمرکز و غلطش در حدود یک تن بر هر تایل.
  • قابلیت مقاومت بارهای استاتیک حداقل با ضریب طراحی 4
  • ضد الکتریسیته ساکن مناسب مراکز کامپیوتری

2 . کفهای مخصوص انتقال آبهای سطحی، خاک و ماسه

  • مقاوم در برابر شرایط فضای آزاد و قابلیت نصب در سطوح سیمانی
  • مقاوم در برابر اشعه UV
  • مقاوم در برابر پیری )خستگی(
  • مقاوم در برابر مواد اسیدی و قلیایی
  • مقاومت عالی در برابر رطوبت

3. کفهای مخصوص جهت نصب گرمایش کف و کاهش رطوبت

  • عایق صوتی • مقاومت در برابر رطوبت و مواد شوینده خانگی • مقاوم حشرات موذی

4. کفهای مخصوص سبک سازی ساختمان

  • مقاومت در برابر بارهای جانی • مقاومت سایشی عالی و مناسب به کارگیری در اماکن پر تردد
  • عایق صوتی مناسب • ضد الکتریسیته ساکن • قابل شستشو

هنوز کف های کاذب ، بهترین گزینه برای اتاق سرور می باشند. چون کف کاذب اتاق سرور در حال حاضر مزایایی مثل مدیریت ایمن تجهیزات کامپیوتری و کابل ها، توانایی در توزیع بار سنگین و البته انعطاف پذیری را ارائه می دهند. از ابتدا کف های کاذب به طور خاص برای اتاق های سرور طراحی شده بودند و هنوز متد جایگزینی برای آن نیامده است. اتاق های کامپیوتر و سرور باید به طور موثر برق را به رک ها، کابل های داده و سیستم های خنک کننده مثل هوا و آب توزیع کنند. بنابراین، طراحان باید بهترین روش را برای توزیع این خدمات در سرتاسر اتاق و همچنین الزامات آتی مثل رشد، افزایش تقاضا برای توزیع داده و پیشرفت های تکنولوژیکی در نظر بگیرند. کف کاذب اتاق سرور و دیتاسنتر ، نشان دهنده مرکز داده شرکت با دسترسی بالا است. برای شرکت های بسیار، نمایش اتاق سرور آنها، بخش مهمی از نمایش تجهیزات و امکانات به مشتریان کلید یشان می باشد. مراکز داده و اتاق های سرور بدون کف های کاذب، ناقص به نظر می رسند.

کف کاذب اتاق سرور برای اهداف زیر توسعه یافته است:

. سیستم موثر توزیع جریان هوا
. توزیع وزن سنگین به طور مساوی
.
بررسی و پشتیبانی از خطوط داده
.
بررسی و مدیریت راحت کابل های برق
.
ایجاد یک محیط ایمن برای پرسنل این بخش
.
انعطاف پذیری

ارزیابی و انتخاب کف کاذب برای اتاق سرور مستلزم بررسی چندین متغیر است. برای دسترسی راحت، کف کاذب به پانل هایی نیاز دارد که می توان برای دسترسی به کابل ها، سیستم خنک کننده و برق زیر آن به راحتی آن را برداشت. چون رک ها در اتاق های سرور هر ساله سنگین تر می شوند، طراحی های کف کاذب اتاق سرور به قدرت و استحکام زیرساخت استرینگر نسبت به پانل هایی که فقط به پایه های ستون در گوشه ها قفل می شود، نیاز دارند.
انتخاب کف کاذب مناسب برای اتاق سرور مستلزم درک نیازهای ساختاری که روی سیستم کف کاذب می نشیند و هم درک میزان بار متمرکز است. حداکثر باری است که می توان برای ضعیف ترین یک اینچ مربع پانل بدون تغییر شکل آن با وزنی بیش از یک مقدار معین به کار برد. این ها تنها بخشی از ملاحظات طراحی هنگام آماده سازی سیستم های کف کاذب اتاق سرور می باشند. شرکت های طراحی اتاق سرور به انعطاف پذیری که با سیستم های کف کاذب ارائه می شود، ارزش می دهند. الزامات برای جریان هوای خنک و توزیع برق به محبوبیت کف های کاذب اتاق سرور اضافه می کند. در بیشتر موارد، نصب و نگهداری مدارهای زیر کف آسان تر است. با توجه به الزامات برق، تعداد مدارها به ازای هر فوت مربع در اتاق های سرور امروزی، خیلی بیشتر از گذشته است.

کف کاذب برای اتاق سرور چیست؟

سیستم کف کاذب، کف را در محل کار شما بالا می آورد. معمول کف های کاذب به عنوان بخشی از طراحی کف اتاق کامپیوتر استفاده می شود تا فضایی را برای حجم انبوهای از سیستم ها و کابل هایی که بدون تاثیر بر فضای کار کارکنان وجود دارند فراهم می کند. کف 066 میلی متر است که معمولا با ورقه های فولاد جوش داده شده و پر شده با سیمان سبک می * کاذب متشکل از پانل های کف 0۶۶ باشد که ساختار کف کاذب بسیار قدرتمندی را ایجاد می کند که با پایه های ستون پشتیبان زیرساختار قابل تنظیم حفظ می شود. فضای بین کف کاذب و کف زمین به شما این امکان را می دهد تا برق، داده، کنترل محیطی و جریان هوا، سیستم اطفا حریق، سیستم امنیتی و غیره را مقرون به صرفه از طریق آن منتقل کنید.
اتاق سرور استاندارد دارای خواص متعددی میباشد و استانداردهای مختلفی در آن رعایت میشود . یکی از قسمت های اتاق سرورپ استاندارد کف کاذب اتاق سرور میباشد . کف کاذب اتاق سرور شرکت معتمد محصولی مناسب و تایید شده جهت استفاده در اتاق سرور یا دیتاسنتر میباشد بطوری که این محصول در بسیاری از پروژه ها در حال استفاده میباشد . کف کاذب اتاق سرور شرکت معتمد از قسمت های مختلفی تشکیل شده است که در زیر به آن اشاره شده است .

سیستم اعلام حریق اتاق سرور

امروزه با توجه به پیشرفت کشور در زمینه فناوری اطلاعات و امنیت داده ها سازمانها ارگانها و مراکز دولتی و خصوصی، کشور خواه نا خواه به سمت اجماع بستر شبکه داده و اطلاعات (دولت الکترونیکی ) خود در اتاق های سرور دیتا سنتر ها و اتاقک داده سوق پیدا کرده اند . اطلاعات در سازمانها به بخشهای مختلف اطلاعات مالی (حسابها و کارکنان ) امنیتی از قبیل اطلاعات محرمانه و طبقه بندی شده بسته به نوع سازمان تقسیم بندی میشود. از اینرو امنیت و محافظت فیزیکی از سرورها و دستگاههای ذخیره سازی اهمیت بالایی دارد . سالانه میلیاردها ریال هزینه هنگفت برای خرید سرور و دستگاههای تجمیع اطلاعات در دیتاسنترها و مراکز داده صرف شده که حفظ اسناد و مدارک مجازی را پر اهمیت تر کرده . از اینرو حفاظت و ایمنی در برابر حریق در مراکز داده اهمیت بسزایی دارد . در دیتاسنترها مجموعه کابلها لوازم الکترونیکی تابلوهای برق و سیستمهای سرمایشی مختلفی به کار رفته که هر کدام مستعد حریق هستند و در زمان بروز آتش سوزی باید از انها محافظت شوند.

راهکارهای حفاطت از حریق و سیستم اعلام و اطفاء حریق اتاق سرور ها :

بر اساس استاندارد و طبقه بندی کلاس حریق و سناریوی آتش لوازم الکترونیکی در طبقه کلاس C قرار میگیرند که در این کلاس رعایت طراحی استاندارد اهمیت زیادی دارد. طراحی سیستم اعلام و اطفا حریق :سیستم اعلام و اطفاء حریق اتاق سرور بر اساس استاندارد فاکتورهای زیادی برای در نظر گرفتن طراحی سیستم اعلام و اطفا حریق در دیتا سنترها اهمیت دارد ابتدا باید مکان مورد نظر از طرف کارشناس ایمنی بازدید و سپس مولفه های زیر در نرم افزار محاسبه گردند .

۱ . ابعاد سالن یا اتاق از قبیل طول و عرض و ارتفاع (حجم بر اساس متر مکعب)

2 . سقف کاذب و کف کاذب در صورت وجود و ارتفاع آنها

3 . آرایش رک ها و طرز چینش ( اتاقک سرد یا رودر رو )

 4 . نوع سیستم سرمایشی از قبیل سیستم اسپیلت کولینگ یا اچ وک (محاسبه سرعت پرتاب باد )

5 . کابلهای برق از داخل سقف یا کف کاذب عبور کرده اند یا از لدر سقفی

6 . شهری که سالن دیتاسنتر در آن قراردارد و ارتفاع آن شهر از سطح دریا

7 . مناطق مورد نیاز اعلام و اطفا حریق در اتاقهای مختلف (زون بندی اعلام و اطفاء)

8 . دمای کاری اتاق که معمولا در دیتا سنترها بین 4۶ تا 42 درجه سانتیگراد میباشد.

9 .  غلظت محیط بر اساس استاندارد که در کلاس – C حریق عددی بین 7 تا 5 می باشد.

نرم افزار کنترل اتاق سرور

در عصر حاضر اتاق سرور در هر سازمان قلب تپنده آن می باشد و هرگونه خللی در عملکرد آن باعث از کار افتادن سیستم ها و خسارت فراوان آن مجموعه خواهد شد بطوری که گاه این خسارات جبران ناپذیر می باشند. انتخاب تجهیزات مناسب اتاق سرور یکی از راهکارهای کنترل کارکرد صحیح و بهینه این قلب تپنده می باشد. اما یکی از مهمترین عوامل در عملکرد صحیح این تجهیزات وجود شرایط مناسب محیطی نظیر دما، رطوبت و ولتاژ مناسب است. رطوبت و دمای زیاد باعث عدم کارکرد صحیح این سیستم ها و نهایتا از کار افتادن آنها خواهد شد.
نکته مهم دیگر وضعیت امنیت و ایمنی اتاق سرور می باشد که آن را در مقابل دستبرد و حریق و … حفظ نماید.

سیستم کامل و تخصصی مانیتورینگ اتاق سرور را به همین منظور ارائه می دهد. این سیستم اطلاعات لازم جهت کنترل وضعیت اتاق سرور را در اختیار شما قرار می دهد و در مواقع نظیر نفوذ رطوبت، نشت آب، گاز و دود، قطع ولتاژ، دمای بالا، نشتی جریان و … با هشدار به شما قابلیت کنترل وضعیت هشدار را می دهد. این کار می تواند توسط ارسال اخطار به نرم افزار مانیتورینگ اتاق ادمین، ارسال پیام کوتاه، ایمیل، فعال کردن زنگ هشدار و … صورت پذیرد یا عملیاتی را در صورت رسیدن به آستانه بحران انجام دهد به عنوان نمونه فعال کردن سیستم تهویه پشتیبان در صورت افزایش بیش اندازه دما.

توسط این سیستم با طیف وسیعی از سنسورها و تجهیزات مانیتورینگ از آنچه که در اتاق سرور شما رخ می دهد آگاه خواهید شد. با فراهم آوردن هر آنچه که برای یک محیط مطمئن و امن برای سرور لازم است خود را از دردسر یک فاجعه که قابل اجتناب می باشد نجات دهید. سیستم کنترل اتاق سرور جهت کنترل و نظارت بر عملکرد سرورها و کنترل عوامل محیطی موثر بر آنها طراحی و ساخته شده است . در این سیستم کلیه فرایند های مربوط به اتاق سرور توسط پیام کوتاه کنترل و بررسی می شوند .

امكانات سیستم:

. قابلیت کارکرد دستگاه بصورت آفلاین بدون نیاز به کامپیوتر

. امكان اجراي فرامیني خاص توسط اس ام اس

. امكان كنترل عوامل محیطي مانند دما ، رطوبت ، دود و گاز

. امکان هشدار بصورت پیام کوتاه، تماس تلفنی، آژیر و ایمیل

. قابلیت فعال سازی سیستمهای مختلف توسط ارسال پیام کوتاه

. دارای چندین خروجی(رله) جهت کنترل ادوات جانبی

. امکان ثبت تصویر افراد وارد شده به اتاق سرور

. امکان تعریف و ارسال پیام کوتاه به چند نفر بطور همزمان

. امکان کنترل ارتباط و خاموش کردن چندین سرور توسط نرم افزار مرکزی در مواقع خاص

. مونیتور کردن ریست شدن سرور توسط نرم افزار و ارسال پیام کوتاه

. مونیتور کردن قطع و وصل شدن برق توسط نرم افزار و ارسال پیام کوتاه

. مونیتور کردن قطع و وصل شدن UPS توسط نرم افزار و ارسال پیام کوتاه

. قابلیت ارتباط با سیستم کنترل دسترسی و بازکردن در توسط پیام کوتاه

. قابلیت کنترل سرویس های ویندوز سرور عم از DNS, DHCP و…

. امکان دریافت وضعیت اتاق سرور با استفاده از پیام کوتاه

. گزارش گیری های مختلف تحت وب و شبکه محلی

تابلو برق

تابلو برق یک محفظه برای نصب و سیم بندی تجهیزات الکتریکی یا الکترونیکی است که کلیدها و قطعات کنترلی و حفاظتی و لوازم نمایشگر)ولتاژ،جریان،فرکانس،توان،کسینوس فی و …( روی آن نصب می شوند. همچنین تابلو های برق جهت جلوگیری از وارد شدن شوک الکتریکی به کاربرانِ تجهیزات و حفاظت تجهیزات در برابر عوامل محیطی استفاده می شوند.

کنترل خطوط ورودی و خروجی برق و برق اضطراری، همچنین لزوم مانیتور کردن جریان و ولتاژ خطوط استفاده از تابلو برق را الزامی می سازد. تابلو برق علاوه بر داشتن ولت متر و آمپرمتر دارای یک سری کلیدهای مینیاتوری بوده که جهت جریان و وضعیت ولتاژ را کنترل می نماید همچنین توسط این کلید ها قادر خواهیم بود تا برق قسمتی از سازمان را روی برق شهر Set کنیم و یا می توانیم آن را به UPS مرتبط سازیم.

تابلو برق اتوماتیک اتاق سرور – ATS

 در بحث تجهیزات صنعتی و تاسیسات الکتریکی برخی موارد نیاز است که یک سیستم تغذیه مناسب و بدون قطعی داشته باشد.مثلا در مورد صنعتی نیاز است که اگر شبکه برق اصلی کارگاه به هر دلیل قطع شد بتوانیم تغذیه کارگاه را از یک دیزل ژنراتور تامین کنیم. یا نمونه دیگر بیمارستانها هستند.در بیمارستانها داشتن یک سیستم تغذیه بدون وقفه در صورت بروز مشکلاتی چون قطعی یا افت برق شبکه، امری بسیار ضروری است.به همین منظور سیستمهای و تابلوهای برقی طراحی شده است که خیلی سریع در هنگام خطا در شبکه برق اصلی ، تغذیه واحد صنعتی یا یک ساختمان مثل بیمارستان را از طریق ژنراتور و یا UPS تامین می کنند.
سیستم ATS که مخفف کلمات Automatic Transfer Switch است دقیقا برای این منظور طراحی شده است.

قابلیتهایی که یک سیستم ATS می تواند داشته باشد عبارتند از:

1 خطا را تشخیص می دهد.این خطا می تواند قطع کامل تغذیه شبکه باشد و یا افت ولتاژ خارج از حد استاندارد شبکه برق و یا حتی تغییرات فرکانس

2 خیلی سریع تغذیه بار ها را از روی تغذیه اصلی برداشته و آن را به تغذیه های اضطراری مثل ژنراتور منتقل می کند. –

0 زمانی که تغذیه شبکه به حالت عادی بازگشت دوباره بارها را به تغذیه اصلی متصل می کند. –

لدر و سینی کابل

از لدر و سینی کابل جهت انتقال کابلهای شبکه و کابل های برق از نقطه ورود به اتاق تا محل چیدمان رک و یو پی اس استفاده میشود . لدر ها و سینی ها بنا به محدودیت های اتاق سرور و چیدمان رک ها ممکن است از بالای سقف کاذب و یا از زیر کف کاذب و یا حتی از پشت دیوار های کاذب عبور کنند . لدر ها از جنس ورق گالوانیزه و سینی ها از جنس ورق گالوانیزه و یا پی وی سی تشکیل شده اند . سینی کابل و لدر یکی از بهترین روش ها و ابزارهای هدایت حجم انبوهی از کابل ها میباشد. از آنجایی که اتاق سرور و مراکز کنترل مجموعه ای از تجهیزات الکترونیکی و سرورها بوده لذا مقدار کابل ها در این مراکز نیاز به مسیر دهی مناسب و استاندارد دارد. از این رو از سینی کابل و لدر با توجه به حجم کابل کشی و مقدار تجهیزات قبل از اجرای کف کاذب استفاده میگردد.
اصولا قبل از اجرا می بایست نوع سینی و عرض آن انتخاب شده و در نقشه های فنی کلیه ی مسیر ها همراه با جزئیات مشخص گردد. اجزای تشکیل دهنده سینی کابل و لدر:

. خم افقی ۰3 درجه لدر کابل چها راه افقی لدر کابل سه راه افقی لدر کابل تبدیل افقی لدر کابل
. لدر مستقیل لدر کابل خم عمودی لدر کابل ساپورت یا تکیه گاه لدر و سینی
.
مقسم لدر کاور لدر و اتصالات
.
تهویه و کولینگ اتاق سرور

اتاقهای سرور و یا دیتا سنتر ها بخشهایی هستند که به دلیل قرار گیری سرور ها و یا قرار گیری حجم بسیار زیادی از قطعات الکترونیک گرمای زیادی تولید می نمایند این گرما متناسب با تعداد رکهای قرار گرفته در اتاق سرور افزایش مییابد و به همین دلیل خنک کردن اتاق های سرور با ظرفیتهای مختلف و یا با تکنولوژیهای متفاوتی با توجه به میزان بار برودتی آنها تعین می شود در این پست سعی داریم روشهای متداول در خنک کردن اتاق سرور ها را بطور کامل شرح داده و با نمونه هایی آنها را مقایسه نماییم .

از آنجا که هر سیستمی دارای توانی است و توان در سیستم های خنک کننده با واحد های معمول خود سنجیده می شود 3 عبارت در سیستمهای خنک کننده بکار می رود

  • Btu

در تعریف هر BTU میزان گرمایی است که دمای یک پوند آب را در فشار یک اتمسفر یک درجه از 0۶ درحه فارنهایت به 0۱ درجه فارنهایت برساند. در کولر های گازی از این واحد استفاده می شود و هر چه عدد آن بزرگ تر باشد بمعنی قدرت خنک کنندگی بیشتر است در واحد های مسکونی هر ۱4۶۶۶ btu می تواند یک فضای 28 متری را خنک نماید

  • cfm

این واحد تعیین کننده میزان هوای تولید شده توسط سیستم خنک کننده با مقیاس فوت مکعب در دقیقه است که عموما از این مقیاس برای فن ها و یا سیستمهای هواساز استفاده می شود تا حجم هوا دهی را تعیین نمایند

  • TT

تن تبرید برای تجهیزات بزرگ سرمایشی از این واحد کمک می گیرند که چیلرها جزو این تجهیزات دسته بندی می شوند فارغ از طبقه بندی نوع چیلر ها که در 4 دسته تراکمی و جذبی هستند هر ۱ تن تبرید معادل ۱ ساعت کار کولر گازی ۱4۶۶۶ خنک کنندگی ایجاد می کند

  • استفاده از کولر های اسپیلیت (گازی)

متداولترین روش در ایران بوده و با توجه به اینکه اتاقهای سرور شرکتهای کوچک و مراکز تجاری با ابعاد کم دارای حجم زیادی نیست عموما یک اتاق کوچک حتی 0 متری برای قرار گیری رکها انتخاب شده و با استفاده از یک یا 4 اسپیلیت که بصورت خودکار کار می کنند دمای اتاق را در رنج مناسب حدود 44 درجه سانتی گراد نگه می دارند نمونه آن در عکس دیده می شود در این روش باید چند نکته را در نظر داشته باشیم

  • کولر های اسپیلیت برای کاربرد های صنعتی و یا دایم کار طراحی نمی شوند بنابر این روشن نگهداشتن آنها امری بسیار خطرناک است چرا که خستگی ایجاد شه در این کولر ها در دراز مدت عمر کولر ها را کاهش داده و می تواند منجر به از کار افتادگی زودهنگام کولر گردد
  • کولر های اسپیلیت به دلیل آنکه برای کار در زمان طولانی طراحی نشده اند اگر برای کاربردهای صنعتی مانند خنک نگهداشتن اتاق سرور استفاده می شوند همیشه دارای یک کولر پشتیبان رزرو باشند که این کولر پشتیبان با سیستم کنترل اتاق سرور در شرایط بحرانی افزایش دما و یا خرابی کولر اول فعال گردد
  • برای انکه حداقل خستگی در کولر ها ایجاد گردد بازای هر 8 ساعت کار جای کولر فعال با کولر پشتیبان تعویض گردد و این مقوله نیز جزو وظایف سیستم کنترل اتاق سرور است که در صورت انتخاب درست سیستم می توان از قابلیتهای آن برای کنترل کولر ها همراه با سیستم درایو قدرتی بهره مند گشت

هشدار : هیچ گاه اتاق های سرور را هرچند کوچک با استفاده از ۱ کولر اسپیلیت تجهیز ننمایید چراکه در این صورت هر آن باید منتظر یک اتفاق در اثر از کار افتادگی کولر و خرابی تجهیزات اتاق سرور باشیم.

نکته : ظرفیت کولر های اتاق سرور را همیشه ۱ پله بیشتر از مقدار محاسبه شده در نظر بگیرید تا کولر ها در شرایط بار ماگزیمم کارنکنند و امکان توسعه شبکه تا حدودی وجود داشته باشد

شركت گسترش ارتباطات زیتون با حدود یك دهه فعالیت در زمینه شبكه هاي كامپیوتري ( Passive و Active , Wireless و اتاق سرور و …) تجهیزات حفاظتي و نظارتي و خدمات تجهیزات اداري و همكاري با بیش از ۰3 درصد از سازمانها و ادارات و شركتهاي دولتي و خصوص آمادگي خود را جهت مشاوره و طراحي و تجهیز اتاق سرور آن مجموعه محترم را اعلام مي نماید .

شرکت پارسیان اطفاء ایرانیان : مشاوره، طراحی و اجرای استاندارد اتاق سرور، تامین و اجرای سیستم های ایمنی و آتش نشانی.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر ، سفارش و خرید ،با شماره های زیر تماس بگیرید :
تلفن : 65474901(021)
همراه : 09102990800

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما
whatsapp
telegram
phone