دتکتور دودی چیست؟

دتکتور دودی شامل یک سلول نوری یا تله ی نوری (Cell) و یک منبع تولید کننده نور ،یک لنز (عدسی) جهت تنظیم تابش نور داخل محفظه ( بیم) و یک فتودیود (دیود حساس به نور) و یا دیگر سنسور های فتو الکتریک (عکس الکتریکی) هستند. این دتکتورها به نحوی ساخته شده که در شرایط عادی کار، پرتوهای نور از جلوی دتکتورها عبور کرده و در سلول های تعبیه شده گیر می افتند. وقتی که ذرات دود نمایان گردید تعدادی نور بوسیله ذرات دود متفرق گشته در نتیجه توسط دیود حسگر دریافت می شوند و سپس سبب به کار افتادن دتکتورها شده و با ارسال علایم به مرکز کنترل یا دستگاه مرکزی ، وقوع حریق را اعلام می کنند.

 موقعیت هایی که در آن ها نباید کاشف های دودی نقطه ای نصب شوند :
– در مکان هایی که ارتفاع بیش از5 /10 متر باشد .
– در مکانی که پخت و پز صورت می گیرد مثل آشپزخانه (تنها باید از دتکتور حرارتی ثابت استفاده شود).
– در مکان هایی که آتش تولید ذرات دود نمی کند .
– اتاق بویلرها و ژنراتورها (بهتر است از دتکتورهای حرارتی ثابت و دتکتورهای ترکیبی استفاده شود .

دتکتور دودی چیست؟
دتکتور دودی چیست؟

دتکتور دودی اعلام حریق بر اساس میزان حساسیت،محل،ارتفاع،میزان حرارت محیط،درجه رطوبت و عوامل دیگر انتخاب مبشوند.

ساختار دتکتور دودی

همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید یک دتکتور از 3 قسمت تشکیل شده است که بترتیب:

. پایه
. هسته مرکزی
. هد دتکتور

پایه :

قسمتی از دتکتور است که کابل های ارتباطی ورودی از کنترل پنل به ترمینال های روی پایه نصب میشوند و وظیفه تغذیه بدنه اصلی دتکتور را برعهده دارند،لازم به ذکر است که این سیم بندی بر روی ترمینال های در دتکتورهای برند های مختلف متفاوت است،البته با توجه به این موضوع در بخش زیر نحوه سیم بندی تعدادی از برند های مختلف جهت اسفاده آورده شده است،که با کلیک بر روی هر برند نقشه سیم بندی نمایش داده خواهد شد.

هسته مرکزی :

در دتکتور های فتوالکتریک رایج، در این قسمت چیپ و سنسور های تشخیص دهنده دود به همراه مدارات مرتبط تعبیه شده است که نحوه عملکرد به این صورت است که دئر هر زمان یک سنسور لیزری مدام در حال تاباندن نور لیزر به صفحه روبروی خود می باشد،هر زمان که وقفه ای در رسیدن نور لیزر به سنسور دریافت کننده بوجود آید سیستم این وقفه را به عنوان ورود دود و افزایش غلطت دود در نظر می گیرد که از طریق ترمینال های روی پایه سیگنال را بر روی کنترل پنل ارسال و آژیر ها به صدا در می آید،همچنین بر روی هد دتکتور ها نیز 3 چراغ چشمک زن وجود دارد که  در صورت بروز حریق چراغ LED  رنگ قرمز روشن شده و تا زمان برطرف نشدن حریق ثابت خواهد ماند.

هد دتکتور :

بر روی هد دتکتور یک فیلتر حساس جهت جلوگیری از گرد و غبار و حشرات نصب شده است که نیازمند این موضوع است که بصورت منظم تمیز شود،لازم به ذکر است که چراغ LED زرد رنگ تعبیه شده بر روی دتکتور ها به عنوان چراغ خطا یا Fault  می باشد که هر زمان دتکتور با مشکل مواجه شود این سنسور روشن خواهد شد.

شرکت پارسیان اطفاء ایرانیان : مشاوره، طراحی و اجرای استاندارد اتاق سرور، تامین و اجرای سیستم های ایمنی و آتش نشانی
جهت دریافت اطلاعات بیشتر ، سفارش و خرید ،با شماره های زیر تماس بگیرید :
تلفن : 65474901(021)
همراه : 09102990800

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما
whatsapp
telegram
phone